O17-2 kiest… geen actie voor Duitsland

Vorige week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de trainers van de O17-2, de begeleiding en de spelersgroep die mee zal gaan naar Duitsland. Onderwerp van gesprek: het potje. Zoals aangegeven heeft elke speler zich ingeschreven en betaald voor een ‘kaal’ toernooi. Dat houdt in: er is betaald voor inschrijving, deelname, 3 overnachtingen, 3 keer avond eten en 3 keer ontbijt. Maar iedereen die ooit mee is geweest bij een toernooi weet dat om een toernooi onvergetelijk te maken er meer nodig is. Misschien wel een keertje uit eten, of het halen van pizza. Drinken, chips en eten in de avonduren, misschien wel een uitje. Daarvoor is het budget nu: 0,00 euro.

In het verleden haalden de spelers altijd geld bij elkaar door acties, het meest bekende is de verkoop van stroopwafels. Maar dat werkt niet meer. Laten we eerlijk zijn.. als de D pupil Jens, Juul, Ruben, Brian of Maikel voor je deur staat.. dan koop je wel een pakje. Maar als de B-junior voor je deur staat vraag je je af… is dit waar of gaat het geld op aan .. ehm.. iets anders. Dus moeten we iets anders verzinnen. Vele verzoeken en smeken tot nadenken later was het gevolg: 0,0 ideeën. Dat hoort ook bij de B-junior. Dus werd de spelersgroep deze week voor het blok gezet: wat willen jullie. Er kwamen wat ideetjes, een sponsorloop, auto’s wassen (een idee van een bevriende collega uit de D), maar niks kon rekenen op de steun van de spelersgroep. Uiteindelijk zei iedereen unaniem: we betalen liever uit eigen zak wat bij.

Na overleg heeft de begeleiding besloten dat dit dan de optie wordt. Het is er een waar de spelersgroep zelf voor gekozen heeft. Het bedrag vaststellen is iets wat we de komende weken gaan doen. Maar het zal waarschijnlijk rond de 40 euro pp uitkomen. Geld dat de mannen zelf, niet de ouders, zullen moeten inbrengen. Immers ditmaal is het een beslissing van deze jonge volwassenen zelf. Dit bedrag staat los van het eigen geld wat de mannen gaan meenemen. De meeste gezonde Nederlandse mannen werken al en zo niet…. dan zullen ze zelf het bedrag uit de ouderwetse spaarpot moeten halen. Ouders met geld: hou de portemonnee dicht! Tijd om verantwoording te pakken.. dat wilden de mannen zelf.

De spelers is tevens gevraagd: zoek sponsors. Als we een paar sponsors vinden van bijvoorbeeld 100 euro per sponsor dan zal het potje flink gespekt worden en de bijdrage omlaag gaan. Maar de mannen is verteld dat ze dit zelf zullen moeten doen.

Dan nog drie aanvullende informatiepunten. Nummer 1 is een belangrijke. De O17-2 had de rijders voor de reis rond. De vader van Brian, de vader van Maikel (beide begeleiders) en trainers Paulus en Andrew zouden alle 4 gaan rijden. Maar helaas is Andrew door omstandigheden afgehaakt. Andrew zou deze maand gaan afrijden, maar door gezondheidsproblemen (bekend bij de selectie) is dit afrijden uitgesteld. Dus is de O17-2 wanhopig op zoek naar een rijder, niet alleen iemand die heen en terug kan, maar ook iemand die ons helpt op die dagen dat we daar zijn. Het kan ook een combi zijn van mensen. We smeken.. wacht niet tot we de noodklok moeten gaan ringelen, meldt het ons als je iets als ouder kan betekenen.

Nummer 2: Het alcohol beleid. Feit is dat in Duitsland de alcohol wetgeving vele malen liberaler is dan in Nederland. Gelukkig niet betreffende sterke drank, maar wel als het aankomt op het traditionele biertje. Trainer Paulus: “Ik zeg dit met meer ervaring betreffende Internationale Toernooien als wie dan ook bij Delta: een verbod is onmogelijk. O ja, we kunnen dit nu roepen en een weekend als een politieagent 15 mannen achterna lopen. Maar jongens kunnen buiten ons zicht biertjes bestellen en wij kunnen er niet op controleren als ze dat doen. Wij staan voor de veiligheid van deze mannen dit weekend, maar er is ook zoiets als: eigen verantwoording. Ik kan je verhalen vertellen uit het verleden die er niet om liegen als we dingen verbieden, als dingen buiten ons zicht plaatsvinden. We gaan niet meer op stap met een stel kinderen, maar jong-volwassenen. Om controle te houden en in te kunnen grijpen, moeten de mannen dingen in ons zicht doen. Niet achter onze rug. Ze moeten zich binnen de perken veilig in voelen. Dus de voorlopige afspraken zijn als volgt: we volgen de Duitse wetgeving en we letten goed op dat dit binnen de perken blijft. We hebben alle begrip voor ouders die denken: ik wil dit niet voor mijn zoon. Dat is een individuele afspraak die zij moeten maken met hun eigen kinderen. De bedoeling van dit toernooi staat vast: lol, voetbal en een onvergetelijke ervaring. Ik verwacht geen problemen, maar ouders die dit bespreekbaar willen maken: ga zitten met je eigen kids en maak dit bespreekbaar. En vertrouw je zoon dat hij zijn juiste weg kiest en reken op ons dat wij er zijn voor hun. En wil je zekerheid: meldt je aan..,. we zoeken immers nog een rijder. Ouders met vragen hierover, spreek me aan… ik leg je graag uit waarom en vertel je alle ervaringen en de redenen waarom we keuzes maken.”

Er komen veel vragen betreffende de mobiele telefoons: “Elke vorm van mobiele telefoons is bij het toernooi strikt verboden. Deze blijven thuis. Bij toch meenemen worden deze in beslag genomen en verkocht op marktplaats.nl… een mooi potje om de trainers te spekken.”

Sponsors kunnen zich melden bij trainer Paulus. Wat krijg je ervoor terug.. ehm… niet veel. Weer een eerlijke statement. Een vermelding op deze site, een vermelding in het verslag.. maar verder alleen een zeer dankbaar team van 15 jongens die het laatste Internationale avontuur aangaan in hun voetballeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme