VOORBESCHOUWING: “O17-2 gaat toernooi spelen bij DHSC”

De O17-2 zal op paaszaterdag gaan uitkomen op een toernooi bij DHSC. Delta zal fit en compleet afreizen, maar neemt wel Mo mee als extra speler. Op verzoek van de spelersgroep zal hij mee afreizen naar Utrecht. Mo zal ook meegaan naar Duitsland, dus is het een ultiem moment van samen oefenen.

DHSC staat voor de Dos Holland Stichte Boys Combinatie. Een lange naam voor een fusieclub uit Utrechtse grootmachten, USV Holland, VV Dos en Stichtse Boys. Zeker DOS is een naam die voor de ouderen tot de verbeelding moet spreken. Als een van de clubs die opging in FC Utrecht is DOS tot op de dag van vandaag de enige Utrechtse club die een landstitel pakte in de eredivisie: in 1958 pakte het de landstitel door op neutrale grond (stadion De Goffert in Nijmegen) SC Enschede in een beslissingswedstrijd te verslaan.

Maar dat is vergane glorie. DHSC is een noodzakelijke fusieclub geweest tussen drie verenigingen die elkaar eigenlijk in de weg zaten. In het kader van, dan maar samen sterk, werd DHSC opgericht. Na een moeizame start is de club bezig aan de weg te timmeren. Alhoewel het niveau van de jeugdteams nog ver te wensen overlaat (DHSC is in vergelijking met Delta ook een kleine club), spelen ze inmiddels op een modern en mooi complex in de wijk Ondiep in Utrecht. Een club met historie en diep geworteld in de Utrechste samenleving.

Het toernooi waaraan Delta deelneemt bestaat uit twee poules met kruisfinales. In poule A speelt naast de thuisclub, ook Cobu Boys, Forza Almere en Purbrook Athletic (Engeland). Het is natuurlijk jammer dat Delta niet in poule A zit met een typisch Engelse tegenstander, maar wie weet brengen de kruisfinales die uitdaging.

Delta zit in poule B, een poule met SSA (als we het goed hebben uit Zevenaar), Overbos (Hoofddorp – 2e klasse) en IJFC (IJsselstein – 2e klasse). Het wedstrijdschema staat al op de site, al zullen we het hier plaatsen. De verzameltijd lijkt wat vroeg, maar bij toernooien moet je als team je altijd vroeger melden. Delta heeft kleedkamer 8 toegewezen gekregen. Veld 3 en 1 is bij DHSC kunstgras, veld 2 is gewoon gras.

Trainer Paulus: “Ik heb er zin in, toernooien zijn altijd leuk en wij kunnen eindelijk aan de bak. Met de selectie voor Duitsland gaan we op stap. Bij toernooien geldt altijd dat de speeltijd voor een ieder ongeveer gelijk is, welk resultaat we ook bereiken: we zullen dit als team moeten gaan doen. Ik wijk hier hooguit vanaf in een finale. Doordat Mo meegaat zal iedereen wat speeltijd moeten inleveren, maar dat hoort erbij. Het is een keuze geweest van de groep, een die ik volg als trainer. Een mooi en uitdagend toernooi, wat wil je meer op paas-zaterdag.”

LET OP: “Op verzoek van de toernooiorganisatie speelt Delta de wedstrijden in het uittenue. De wastas moet WEL mee voor noodgevallen. Neem allen je eigen trainingstenue mee. Mo’s tenue wordt verzorgd door Byron, die de sponsorspullen van Naomi thuis heeft staan.”

TOERNOOI
DHSC Utrecht
aanvang: 12:30 (11:30 verzamelen)
rijders: Ronan, Ruben, Juul, Joey
reserverijder: Julius
vlagger regelen: aanwezige ouders
wassen tenueset: Daniël

WEDSTRIJDEN POULE A:
12:25 – 12:45 1 DHSC – COBU BOYS
12:25 – 12:45 3 FORZA ALMERE – PURBROOK ATHLETIC
13:40 – 14:00 1 DHSC – FORZA ALMERE
13:40 – 14:00 2 COBU BOYS – PURBROOK ATHLETIC
14:30 – 14:50 1 DHSC – PURBROOK ATHLETIC
14:55 – 15:15 1 COBU BOYS – FORZA ALMERE

WEDSTRIJDEN POULE B:
12:50 – 13:10 2 SSA – OVERBOS
12:50 – 13:10 3 IJFC – DELTA SPORT
13:40 – 14:00 3 SSA – IJFC
14:05 – 14:25 2 OVERBOS – DELTA SPORT
14.55 – 15.15 2 SSA – DELTA SPORT
14.55 – 15.15 3 OVERBOS – IJFC

FINALES:
15:50 – 16:10 A 1 NR1 POULE A – NR2 POULE B
15:50 – 16:10 B 2 NR2 POULE A – NR 1 POULE B
16:40 – 17:00 1 WINNAAR A – WINNAAR B
16:40 – 17:00 2 VERLIEZER A – VERLIEZER B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme