Naomi haalt het: “Op naar ADO”

NAOMI007Naomi Pique zal het komende seizoen uit gaan komen voor ADO Den Haag. De 17 jarige speelster van de Vrouwen 1-selectie van Delta heeft na een succesvolle selectiestage een plek aangeboden gekregen in Ado’s jeugdopleiding. Het is niet zomaar een plekkie, Naomi zal ook in Den Haag naar school gaan en waarschijnlijk op kamers (of in een appartement of bij een gastgezin) gaan. Het is een grote stap voor een van de grootste vrouwelijke talenten die Delta heeft mogen opleiden.

Naomi startte bij Delta als jong meisje met voetballen in de jeugd bij de meisjesafdeling. Een speelster met een fabelachtig linkerbeen. Nadat zij daar vervroegd was doorgeschoven besloot de vereniging, in overleg met Naomi en haar ouders, dat het tijd werd voor een hogere weerstand. En zo kwam Naomi in de jongens D-selectie te voetballen bij Delta. In de jongens afdeling zou zij blijven tot januari van dit jaar. Nadat Naomi, als een van slechts drie meisjes ooit bij Delta, de jongens B-selectie (O17-2) haalde werd het in januari tijd voor de stap terug naar de Vrouwenafdeling. Daar debuteerde ze snel als 17 jarige in de Vrouwen 1, en sinds die tijd kan ze rekenen op een basisplaats. Naomi ging als O17-2 speelster eind vorig jaar in op een aanbod om een stage te lopen bij ADO Den Haag. Het was niet de eerste keer dat zij kon rekenen op belangstelling. Zo heeft Naomi meerdere jaren gespeeld voor het regionale jeugdteam van de KNVB en kreeg ze een uitnodiging van de girlsacademy van FC Utrecht. Als voetbaldier is Naomi altijd bezig geweest met één ding: beter worden. Extra trainingen volgen, op trainingsstages gaan en uiteindelijk de ultieme beloning: ADO.

Naomi is een voetbaldier met een tomeloze wil om te slagen en beter te worden. Een van haar jeugdtrainers: “We deden een positiespel op training. En eerlijk gezegd, ze was echt heel slecht. Ik was verbaasd.. dit is niet de Naomi die ik kende. Maar na een paar minuten had ik het door, elke aanname en elke pass speelde ze met rechts, haar chocoladebeen. Ik haalde haar uit het positiespel en vroeg waar ze mee bezig was. De KNVB regio trainer had haar verteld dat om nog beter te worden ze ook haar rechterbeen moest trainen. En dus stond ze tegenover me: ‘daar ben ik dus mee bezig’. Je voelt dan een mengeling van ergenis en respect. Maar die wilskracht om te slagen, dat sNAOMI006pat er dan wel zo vanaf”.

Tijdens haar jeugdopleiding kan Naomi terugkijken op twee grote sportieve successen. In het voetbalseizoen 2013-2014 was zij zeer belangrijk bij een voor Delta cruciale handhaving van de D1 in de eerste klasse. In een seizoen waarin niemand binnen de vereniging de toenmalige spelersgroep een kans gaf op handhaving wist dezelfde spelersgroep zich sterk op te richten en door te ontwikkelen. Op de laatste speeldag had de ploeg één punt nodig voor handhaving, alle overige uitslagen waren bekend. Het was Naomi die tegen de nummer 3 van de competitie Quick 5 minuten voor tijd op aangeven van Bas van Luijk de wereldgoal maakte die de D1 handhaving bracht. Het was de 1-1. Waar degradatievoetbal, hoe belangrijk dan ook, vaak niet tot de verbeelding speelt was haar grootste succes de bijdrage in het fantastische kampioenschap van de C1 vorig jaar. Voor het eerst in 5 jaar tijd promoveerde de C1 naar de hoofdklasse met een fantastisch kampioenschap. Het was een titel om trots op te zijn. Sportief succes kan in vele vormen bestaan. Een unieke verlenging van haar avontuur bij de jongensafdeling was het gevolg en dit seizoen zette Naomi grote stappen in haar spel tegen de vaak fysiek sterkere tegenstanders van de O17-2.

En in januari kwam de meest ultieme beloning die bij Delta mogelijk is voor een meisje: een uitnodiging over te stappen naar de Vrouwen 1. Het was geen makkelijke beslissing voor iemand die zo lang succesvol is geweest bij de jongensselecties en zeer geliefd was bij haar teamgenoten, maar uiteindelijk kwam in de winterstop de overstap. Naomi heeft sindsdien een vaste plek afgedwongen in de Vrouwen 1. Een knappe prestatie voor deze in leeftijd nog steeds B-junior. FC Delta Sports’95 kan trots zijn op Naomi.

VMC voorzitter Jacqueline Sack: “Het is nog maar enkele dagen geleden dat de kranten wisten te vertellen dat het Vrouwenvoetbal de nummer 1 groeiende sport is in Nederland. Steeds meer meiden trekken de kicksen aan en de tijd dat voetbal een sport was voor mannen is ver weg, letterlijk iets van de vorige eeuw. Naomi, hoe jong ze ook is, laat zien aan de meiden uit Houten wat je kan bereiken als je alles geeft en ervoor gaat. Ik zeg niet dat dit een afscheid is van haar. Want ik hoop, dat we na een wereldcarriere met alle mooie successen en avonturen die erbij horen, we Naomi ooit weer terug zien in het geel-blauw. De poort zal altijd open blijven staan en namens haar ex-trainers, trainers, teamgenoten en ik denk alle leden wens ik haar al het beste bij ADO”.

Foto’s van boven naar beneden: spelersprofielfoto Naomi O17-2, Naomi in ME1, Naomi in D1, Naomi in C1 (kampioensteam), Afscheid Naomi in O17-2, Naomi in VR1

NAOMI001

NAOMI004

 

 

 

 

 

  NAOMI002

 

 

 

 

  NAOMI003

3 reacties

reageer
  1. Ode aan het verslag! Naomi geniet ervan.. ik heb het altijd gewild als speler en als trainer, jij krijgt nu de kans.. Topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme