Delta pakt derde plek DHSC toernooi

20170415_134804De O17-2 is op Paaszaterdag 3e geworden op het DHSC toernooi in Utrecht. De ploeg van trainer Paulus verloor maar één wedstrijd, maar dat was wel helaas in de kruisfinale waardoor een top 2 resultaat niet meer mogelijk was. Delta speelde het toernooi zonder Timo (ziek) en uiteindelijk ook zonder Mo (andere afspraak). Delta zat in een poule met IJFC, Overbros en Sparta. De omstandigheden waren op zich best prettig, er was geen regen (wel was het vrij koud) en de velden lagen er goed bij.

IMG-20170415-WA0003Nadat de groep zich over het schokkende feit had heengezet dat Jens na twee dagen niet scheren meteen een baardje had (en daarmee de scheerfeiten even gedeeld werden) kon de groep zich voorbereiden op het toernooi dat komen zou. De trainer gaf zijn stelregel aan: toernooien zijn oefenwedstrijd en de speeltijd is dan gelijk. Als we dit gaan winnen, dan gaan we dat als groep doen. Drie opstellingen werden gemaakt met de wissels er voorafgaand al bij. Iedere speler moest zijn bijdrage doen, er was geen plek voor haantjes gedrag. De O17-2 was één team, gelijkwaardig en samen sterk. Ook de wijze van spelen werd besproken, niks van afwachten.. maar vol pressie, druk en bijzonder aanvallend voetbal.

IJFC O17-1 – FC DELTA SPORT’95 O17-2  0-1 (doelpunt: Byron)
De wedstrijd tegen IJFC was eerlijk gezegd er eentje van eenrichtingsverkeer, al duurde het wel even eer de ploeg echt begon te voetballen. Delta kreeg de mooiste kansen, vooral Joris had driemaal het netje kunnen vinden (waarvan één na een wel hele bloedmooie aanval). Keeper Ruben moest een keer ingrijpen op een counter voordat uiteindelijk Byron Delta de meer dan verdiende driepunter gaf.

OVERBOS O17-1 – FC DELTA SPORTS’95 O17-2 0-2 (doelpunten: Byron en Joey)20170415_140637
Voor het eerst in de historie van de O17-2 wilde spelers wissel zitten in de 2e match. De reden waren de stoelen naast de dugout, van die heerlijke dingen die je ook wel eens op TV ziet in stadions. Delta had ook deze match een zwaar overwicht en speelde best goed. In de opstelling één verrassing: Brian speelde voorstopper. Vreemd genoeg kreeg de ploeg minder kansen dan de vorige match, maar ditmaal werden ze wel dodelijk afgemaakt. Byron en Joey werden beide met splijtende steekpasses vrij gespeeld en wisten te killen. Met 6 punten was er de zekerheid van een verlenging van het toernooi, de vraag was alleen of Delta ook die eerste plaats zou pakken. Ook was wel een ding duidelijk… Brian als verdediger…. zeker een versterking voor elk team.

SSA – FC DELTA SPORT’95 O17-2 0-0
Delta had in deze wedstrijd niet het beste van het spel, al was er wel degelijk een overwicht. Maar de ploeg dwong in de hele match eigenlijk maar een kans af. Dat was er dan ook wel eentje die erg groot was. Byron werd hoogingespeeld en draaide na een schitterende Joris-style aanname weg. De uiteindelijke redding van de keeper kon ook zeer knap genoemd worden.

DHSC O17-1 – FC DELTA SPORT’95 O17-2 3-0
Het was met afstand de minst leuke match, en niet alleen vanwege de uitslag. Na 30 seconden werd Maikel op een wijze getorpedeerd die (was hij niet lenig opgesprongen) wel eens een zware blessure als gevolg had kunnen hebben. Het was totaal nutteloos aangezien de bal nog ver op de Delta helft was. Maar het was ook een statement: je speelt hier tegen een straatploegie. De ideale schoonzonen lieten zich een wedstrijd lang compleet afbluffen. In de eerste simpele diepe bal van DHSC werd het duel al niet aangegaan en daarna was het doorlopen. Het was het enige wat DHSC deed.. ballen naar voren schieten en met 5 man rond de 16 meter hangen. Delta kwam er voetballend niet doorheen, het tempo lag veel te laag, acties werden ouderwets naar binnen gemaakt en bij balverlies was er angst bij de duels. Delta ging volledig op in de emotie van de match met zelfs onderling irritatie. Uiteindelijk walsde DHSC over Delta heen als een Hummer die door een Deux Chevaux heen kwakt.

OVERBOS O17-1 – FC DELTA SPORTS’95 O17-2 0-5 (doelpunten: Julius, Byron (2x), Joey en Joris)
Een heerlijk potje om naar te kijken vanuit Houtens perspectief. Gekrengd door de vorige match gaf Delta het juiste antwoord. De 0-1 was niet alleen een knappe goal, maar ook een mooie aanval. Byron trok de bal voor en het was Julius die knap de bal erin prikte. Het was zijn eerste goal in O17-2 dienst. Byron (mooie diagonale schuiver en een boogbal), Joey (onderschepping na goed door pressen) en Joris (knappe kapbeweging voor de goal) maakte het Paasfeestje compleet. Een ander hoogtepuntje was de gemiste kans van Joey… zeer knap overgeschoten.

Trainer Paulus: “Ik ben redelijk tevreden over het toernooi. Paar goede goals gezien, vaak ook mooie aanvallen. Alleen de DHSC wedstrijd springt er in negatief opzicht uit. We hielden het hoofd niet koel, waren teveel onder de indruk van die tegenstander. Het tempo lag te laag en we speelden ons eigen spelletje niet. Op een hoger niveau tref je vaker dit soort tegenstanders, die dan ook nog kunnen voetballen. Uiteindelijk als je dit meeneemt was de 3e plek dan ineens het hoogst haalbare. Ach, het was gewoon een lekker toernooitje.”

20170415_134845 20170415_164523

4 reacties

reageer
  1. Hoi Paulus,

    Weer bedankt voor het geweldige verslag, voor de weerstand van de mannen is het goed om te oefenen tegen 4e klasse 19-1 denk ik.
    Al met al begrijp ik dat iedereen een erg leuke dag heeft gehad en daar gaat het natuurlijk om. Als dit weekend Ajax wint en hoe heet die ploeg uit Nijmegen ook al weer. O ja NEC ook punten haalt is het eind goed al goed.

    Frank

  2. Jammer dat er niet bij was, maar als ik het verslag leest dan heb ik weinig van gemist. Top dat je dit al jarenlang doet met plezier! Zo te zien genieten sommige spelers nog voor hun laatste voetbaluurtjes met hun mobieltjes ;)

    Over NEC gesproken, laten we hopen dat ze nog een jaartje blijven in de eredivisie. Alhoewel jupiler wedstrijden wel leuker zijn om te zien als je een

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme