Delta overklast Faja Lobi op Ikea-dak.

De O17-2 heeft vandaag in een oefenwedstrijd tegenstander Faja Lobi O17-1 (2e klasse) volledig overklast. De wedstrijd op het dak van de Ikea in Utrecht eindigde in een fantastische 1-9 overwinning voor de Houtenaren. In een wedstrijd waar van alles gebeurde speelde de ploeg van trainers Paulus en Andrew bijzonder sterk. Met vele mooie goals werd de eindzege bereikt. Delta mistte Daniël en Jens, maar kreeg in Rani (O17-3) een prima versterking mee. En Delta had weer zijn favoriete mascotte mee, broertje Brian (Dylan), een toekomstige Delta S1 speler!

FABI004 FABI001

De aankomst bij Faja Lobi maakt duidelijk dat dit wel een hele speciale locatie is. Met 4 auto’s op rij stond Delta voor een stalen hek van een privé parkeer garage van de club. Een druk op de bel en jezelf melden als “wij zijn Delta en komen voor een oefenmatch” en het hek ging open van een grote parkeergarage. B-junioren zijn zelden onder de indruk, zeker van dit soort zogenaamde randzaken, maar dit gaf toch wel heel wat verbaasde blikken en… een kick. De reactie: het is alsof je als een soort prof een top-stadion betreedt. Het is wel wat anders als je auto op een parkeerplaats zetten naast enkele voetbalvelden. Na behoorlijk wat trappen (Maikel vond dat de warming up hiermee al gedaan was) kom je dan in een tikkie onwerkelijke wereld van twee velden boven op een dak, met alleen de hogere flatgebouwen eromheen.

FABI002  FABI003

Dan vergeet je nog bijna dat er ook gevoetbald is. Delta startte in de traditionele 433 formatie waarbij er ingezakt werd en bij vlagen vol druk werd gezet. De 0-1 kwam na 5 minuten… Maikel kwam goed op en gaf een mooie pass op Joris die de bal doorlepelde op Byron, een aanval vol snelheid eindigde in een prima goal van Delta’s goaltjesdief. De 0-2 kwam op naam van… Timo… eindelijk de verdiende goal voor Delta’s centrale verdediger. De vrije bal werd door hem genomen omdat de trainer de vaak timide speler achter de bal dirigeerde. Timo schoot hard… serieus keihard. De bal was weliswaar recht op de keeper maar was zo hard dat deze de bal niet onder controle kreeg. Timo, die na dit seizoen, ondanks een grote Delta toekomst, de selectie gaat verlaten wist daarmee eindelijk een soort frustratie van zich af te spelen….. het gejuich van hem zei daarin alles.

Delta was inmiddels al een tijdje vol 1 op 1 aan het spelen. Rindert kreeg de opdracht in te schuiven en echt voor spelverdeler te spelen en Tom moest als midmid als zeer diepe nummer 10 spelen. Tom kreeg ook een grote kans, maar schoot net over.

Nadat Delta door een eigen fout (een verkeerde terugspeelbal op Ruben) uit het niets de 1-2 had weggeven, was het Joey die (na een schitterende steekpass van Tom) uit een onmogelijke hoek weer keihard de keeper onder vuur nam. De bal ging via de keeper de goal in. Joris had daarna op aangeven van Brian de 1-4 moeten maken, de werkelijk waar perfecte en keiharde voorzet werd door Joris echter over geschoten (op zich knapper dan de goal zelf maken). Daarna ging het even goed mis. Terwijl Delta een vrije trap wilde nemen trapte een speler van de tegenstander uit het niets Brian na. De uitstekende scheidsrechter reageerde meteen: rode kaart. De reactie van deze speler was Brian onderspuwen. Delta’s kapitein, die niet echt bekend staat om zijn rustige houding in dit soort situaties reageerde ditmaal zeer volwassen en hield zich volledig in. Daarmee gaf hij zijn ploeg een belangrijke winst: want Delta bleef staan met 11 man en de tegenstander met 10.

FABI005  FABI006

Delta had het toch even zwaar, een DHSC scenario (de ploeg liet zich overbluffen) leek zich even af te tekenen en met 10 man werd de tegenstander zowaar gevaarlijk. Maar de verdediging en Ruben stonden paraat.

In de rust werd de situatie besproken. Trainer Paulus gaf aan: “We kunnen nu van het veld afstappen. We kunnen dit soort gedrag ook niet accepteren. Maar aan de andere kant wordt het tijd dat we gaan leren om om te gaan met tegenstanders die alles proberen ons uit het spel te halen. We spelen ze simpelweg van de mat af, we moeten terug naar dat felle spel. Deze scheidsrechter is uitstekend. Het is tijd om nu hier overheen te stappen. ” De ploeg reageerde nog wat onzeker totdat degene wie het overkomen was, de kapitein zelf, de trainer onderbrak en zelf het woord nam: “we gaan door en we gaan hier overheen stappen was kort het verhaal.” Door de blessures van Byron en Maikel werd het team wel omgezet en werd er van spelsysteem verandert, er werd 442 gespeeld.

De tweede helft speelde Delta fel, aanvallend, optimaal gebruik makend van de ruimte en met een soms indrukwekkend positiespel. We hebben het er vaak over gehad: niks is moeilijker dan zelf een hoog tempo hanteren en een tegenstander kapot spelen. Nu, vandaag was dan de doorbraak, want Delta deed dat. Rani en Joey doken vaak de hoeken in, waardoor Joris en Tom als midmid duo veel konden doorlopen. Er werd veel uit positie gelopen, maar spelers namen constant elkaars plekken over waardoor de bezetting goed bleef. Het werd een helft van puur genieten.

FABI007

Het was Juul die al na 1 minuut aan alle hoop van de Utrechters een einde maakte. Prachtig weggestuurd door Joey trapte hij de bal schitterend over de keeper heen. Het was een wonderschone goal en het feit dat dit definitief het einde was van Juul bekend als de simpele back. Want waar de goal niet alleen mooi was, was Juul enorm belangrijk op dat middenveld. Als drukzetter, snelle doorpasser en constant in de ruimtes gaan staan. Hij werd gedwongen als een spelverdeler te spelen en deed dit uitstekend. Het is dan ook niet gek dat de 1-5 ook op naam kwam van Juul, ditmaal gelanceerd vanuit het middenveld rondde hij de 1 tegen 1 als een spits af. Je begint je af te vragen waar dit gaan eindigen.

Rani was de eerstvolgende met een enorme kans, goed gelanceerd door Julius koos hij voor zijn goede been (ofwel de verkeerde) in de afronding. De 1-6 was er eentje van Joris. De scheidsrechter telde hem niet, wij wel: want het was misschien wel Joris mooiste goal van het seizoen. Hij kapte twee spelers uit op de rand 16 en schoot snoeihard de kruising in, de bal raakte de winkelhaak (dus in de goal) en schoot weer uit de goal. De scheids stond niet goed en de grensrechter deed alsof zijn neus bloedde: maar het was een goal en een mooie: basta!

Joey maakte de 1-7… de steekpass van Timo was van grote klasse en Joey, die zoveel kansen mistte aan het begin van dit seizoen, liet even zien dat hij wat dat betreft de juiste keuzes aan het maken is. Een simpele maar snoeiharde schuiver in die hoek. Sinds Joey ‘aan het hoeken’ is voor de goal nemen de goals schrikbarend toe. Geen half hoge schoten meer, gewoon kijken, mikken en killen. Heerlijk effectief. Hij beloond eindelijk zijn goede spel door het ook daadwerkelijk af te maken. Het was overigens een zeer technische goal, hij was hard en zuiver.

Achterin stond het als een huis. Julius en Timo speelde scherp en konden beide veelvuldig opkomen, maar het duo achterin maakte speciaal indruk. Brian speelde als het nodig was simpel, maar maakte soms indruk met de mooiste openingen. En Rindert was overal en nergens, vrijwel constant op de goede plek, zo extreem zuiver en slim, en aan de bal constant met goede oplossingen. Daardoor kon Delta snel en goed blijven voetballen.

Ook O17-3 speler Rani speelde sterk. Hij kreeg nog een zelf afgedwongen 1 op 1 kans, maar ditmaal pakte de keeper hem goed. Nog geen minut later schoot hij een halfhoge voorzet (ditmaal wel met links) tegen de keeper. Hij had meer verdient, maar het was Rani’s debuut in de O17-2 en dus kan je minimaal spreken van een sterk debuut. Maar ondanks dat ging Delta door, Ronan maakte schitterend een 1 tegen 1 situatie af en zette daarmee de stand op 1-8. Het enige wat het duel nog nodig had was een soort slotakkoord: en miene god… er zou er eentje komen..

Rani nam de corner met lef… en de volley, een bijna halve omhaal was van Brian. Hij nam de bal in één keer en ramde hem schitterend in de goal. En daarmee ging Delta na weer een goede match terug naar Houten.

Trainer Paulus: “Ik heb heel erg genoten vandaag. Mooie goals en goed spel, het laat zien hoe extreem ver we gekomen zijn dit seizoen. Ik geniet zo van de dominante rollen die Juul en Tom opeisen, hoe we moeiteloos gastspelers mee laten drijven in ons niveau. Ik ben trots dat we van systeem moeten wisselen en dat zo doen, dat een Rindert (die de positie om voor mij onduidelijke redenen haat) zo extreem belangrijk is en rust brengt zo speelt en dat iedereen opstaat. Maar drie aspecten maken me heel tevreden vandaag. Allereerst Brian… hij hield zijn kop erbij, hij was vandaag het toonbeeld van hoe je moet reageren om daarna als een ware kapitein zijn team ook nog op de rit te zetten. Wat ik ook zei… het maakte minder indruk als die 20 seconden dat hij zijn ploeg toesprak. Het laat zien hoeveel winst je kan behalen als je de emoties onder controle houdt, als je je ergens overheen kan zetten. En hoe doe je dat als tweemaal onder gespuwd wordt.. in het veld in in de rust bij de kleedkamer. En dan de ultieme wraak door die werkelijk waar sublieme goal. Btw, ook sterk hoe de scheidsrechter en trainer van de tegenstander omgingen met de situatie: respect. Dan als tweede dat we ons als team eroverheen zette. Er was geen angst meer na de rust, geen DHSC scenario. En als laatste.. er is niks moeilijker dan zelf het tempo bepalen, dat je dominant bent maar met heel snel voetbal, positiewisselingen en openingen domweg een tegenstander compleet kapot speelt. We startte dit seizoen met reactievoetbal (Kampong) en dan doen we nu dit. We trainen er zoveel op.. sneller, sneller, passen, passen, bewegen, bewegen… niet brengen die bal! Durven doordekken en in een organisatie blijven spelen. Ook ik zie dat deze tegenstander minder was als wij, maar dat hebben we ook tegen bv SVMM gehad. En toen konden we dit niet en nu wel. Ja ik ben heel tevreden en dat mogen we zijn.”

Faja Lobi KDS O17-1 – FC Delta Sports’95 O17-2 1-9 (1-3)
toeschouwers: 15

doelpunten:
Byron (Joris) 0-1
Timo (-) 0-2
tegenstander 1-2
Joey (Tom) 1-3
Juul (Joey) 1-4
Juul (-) 1-5
Joris (-) 1-6
Joey (Timo) 1-7
Ronan (-) 1-8
Brian (Rani) 1-9

foto’s en video: Andrew Verhoeven

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme