Info Duitsland Toernooi

monchengladbach_pokalHet seizoen is bijna ten einde. En voor het eerst houdt dit in dat de laatste fase van dit seizoen, het Internationale Voetbalkamp in Duitsland. De O17-2 neemt deel aan dit voetbaltoernooi, beter bekend als de Mönchengladbach Pokal. Hieronder alvast de informatie die inmiddels beschikbaar is over dit toernooi.

Het toernooi zal plaatsvinden op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei (dan wordt er daadwerkelijk gevoetbald). Het vertrek is echter op donderdag 25 mei in de voormiddag, terugkomst staat gepland op zondag 28 mei rond de middag.

De volgende spelers gaan mee: Brian (K), Jens (RK), Maikel (3eK), Byron, Daniél, Joey, Joris, Julius, Juul, Mo, Rindert, Ronan, Ruben, Timo en Tom. De begeleiding bestaat vooralsnog uit beide trainers (Paulus en Andrew) en de vaders van Brian en Maikel. De vader van Ronan zal ook meegaan als rijder (het is nog niet bekend of hij ook als begeleider meegaat). De O17-1 is niet het enige Delta team dat deelneemt, ook de de O13-1 en O13-2 zijn aanwezig.

Locatie wedstrijden: het toernooi wordt gespeeld op twee complexen. Het eerste complex is het complex Sportfreunde 06 Neuwerk (linkerfoto), bestaande uit twee velden. De naam van het complex is: Bezirkssportanlage Neuwerk (Gathersweg 45, 41066 Mönchengladbach). Zeker één ervan is kunstgras, de ander is gewoon gras met een ouderwetse hardloopbaan eromheen. De andere locatie is Fortuna MG (rechterfoto). Dat complex heet Bezrikssportanlage Bergergfeld (Metzenweg, 41068 Mönchengladbach), en is wat ruimer verspreid over een woonwijk, bestaat uit drie velden (waarvan zeker 1 kunstgras). Het is niet duidelijk waar Delta zal gaan spelen, maar de verwachting is dat de O17-2 op Sportfreunde gaat spelen. Daar zal in ieder geval de aanmelding plaatsvinden. Ook is niet bekend of alle Delta teams op één complex spelen.

complex 1  complex 2

Wat wel zeker is, is het slaapcomplex. Delta zal zijn overnachtingen laten plaatsvinden op het Sport – und Erlebnisdorf Hinsbeck, Heide 2 C, 41334 Nettetal. Hieronder een fotoimpressie. Alle Delta teams zitten hier. Het zijn overnachtingen op basis van half pension, wat inhoud dat het ontbijt en avondeten op het slaapcomplex zal plaatsvinden. Dat is op zich goed nieuws, want het houdt waarschijnlijk in dat de kwaliteit van het eten ver voorbij gaat aan een soort gaarkeuken verhaal in een tent op het sportcomplex. Het sportcomplex ligt ongeveer 20 minuten rijden van de slaaplocatie, dat is vele malen dichterbij dan in het verleden het geval was.

Het complex bestaat uit een aantal huisjes. de verwachting is dat de huizen bestaan uit pakweg 15 tot 25 bedden. het is dus de vraag of Delta 1 huisje of 2 huisjes krijgt. Volgens de info op de website heeft het complex de beschikking over: een sporthal, een zwembad, een straatvoetbalplek, een beachvolleybalplek, basketbalplek, tafeltennistafels en verder een feestruimte, TV en beamer en een aantal plaatsen voor barbecues etc. Er zullen regels zijn vanuit het complex waarop Delta zal slapen en er wordt gevraagd om 10 euro p/p borg, geld wat de mannen bij goed gedrag gewoon weer terug krijgen.


HERBERG001
  HERBERG005

Hinsbeck

HERBERG004 HERBERG002

De globale planning:

donderdag 25 mei:
vertrek (14:00 uur) – de reis bedraagd ongeveer 1 uur en 40 minuten en gaat via Nijmegen en bij Venlo de grens over
aankomst (16:00 uur)
aankomst slaaplocatie (17:00 uur)
avond: vrij

vrijdag 26 mei:
wedstrijden dag 1
openingsceremonie (rond middaguur)
avond (mogelijke spelersfeest op complex of vrij op het slaapcomplex)

zaterdag 27 mei:
wedstrijden dag 2 (finale wedstrijden)
prijsuitreiking en eindceremonie.

zondag 28 mei:
vertrek (10:00 uur) (na de traditionele ontmestingsfase)
aankomst Delta (12:00 uur).

Geldzaken:
De spelers hebben er voor gekozen om geen actie te doen voor het toernooi. Los van zakgeld, is er simpelweg een potje nodig. Van dat potje zal alles aangeschaft worden wat niks te maken heeft met het primaire toernooi. Je moet dan denken aan snabbels en drinken. het potje zal NIET gebruikt worden voor alcoholische dranken. Met slechts 30 euro in de pot p/p zal er vooralsnog niet gekozen worden voor een uitje. Als de spelers dit wél willen kan dit georganiseerd worden, maar dat gaat dan (deels) vanuit het eigen zakgeld. Het aanvoerderstrio kan dit namens de groep aangeven. Traditioneel gaat Delta altijd zwemmen op de heenreis. Dat lijkt saai, maar zorgt voor een enorme teambuilding. Delta zal langs een subtropisch zwemparadijs rijden richting het toernooi (vlak op de grens bij Gennep). Het is een schitterend zwembad (subtropisch, wildwaterbaan), maar kost dus ook geld. Alleen de spelersgroep kan aangeven of dit op de agenda erbij komt. Het potje is overigens vastgesteld op 30 euro p/p, dat is het laagste voorgestelde bedrag aan de spelers. Lucien Buyl zal dit potje beheren en de spelers dienen het geld ruim voor het toernooi uit de eigen spreekwoordelijke spaarpot in te leveren. De spelersgroep heeft hier unaniem om gevraagd.

De regels:
Het toernooi moet simpelweg: een feest worden. Maar er zijn ook regels, regels die zijn juist bedoeld om er een feest van te maken. Sommige zullen niet goed vallen, anderen wel. Delta wil ook sportief wat laten zien. Onbelangrijk zou je denken, maar dat is het niet. Want een lekkere overwinning op zijn tijd geeft ook een kick erna en is dus goed voor de sfeer. Ook is er, net als dit hele seizoen, een tweedeling in de groep: er zijn de pary-animals en de groep die gaat voor het voetbaldeel ook. Het doel is de gezonde middenweg: en lol en ook wel lekker ballen.

1. De leukste regel van Internationale Voetbalkampen: ouders mogen alle spelers aanspreken, behalve hun eigen zoon. Voor één weekend verliest de begeleiding de volledige controle over hun eigen kids, maar ze staan er wel voor de rest.
2. De spelers zorgen ervoor dat voor het toernooi er 30 euro is ingeleverd bij Lucien. Deze wordt voor maandag 22 mei bij Lucien of Maikel ingeleverd in een envelop met naam.
3. Alle spelers leveren 10 euro borg in, welke ze terugkrijgen als de locatie goed is achtergelaten (eigen verantwoording). Dit wordt bij trainer Paulus bij instappen ingeleverd.
4. We vragen van elke speler een eigen bijdrage voor de bezine. Dit wordt eerlijk verdeeld onder de begeleiding. Dit wordt bij trainer Paulus bij instappen ingeleverd in een gesloten en ongemerkte envelop.
5. Elke speler heeft een geldig ID bewijs of kopie ervan mee. Deze houden ze zelf bij zich.
6. Telefoons gaan NIET mee. Waarom? Het laatste wat we willen is dat spelers een weekendje bezig zijn met appen, ipv het teamgevoel. Maar in deze tijd geldt ook: social media. Foto’s en filmpjes zijn leuk. Dus 3 spelers mogen namens de groep, puur voor dat doel, wel hun telefoon mee. Die namen worden door de kapitein doorgegeven aan de trainer voor maandag 22 mei.
7. Elke vorm van drugs, hoe licht dat ook, wordt keihard verboden. Elke joined of anders zal in beslag genomen worden en hebben als gevolg een enkele treinreis op eigen kosten naar Houten.
8 Elke speler speelt evenveel minuten, iedereen betaald ook evenveel.
9. We houden ons aan de toernooiregels en de herbergregels.
10. het alcohol beleid…..

Uitleg nummer 10 Delta heeft misschien wel 100 Internationale Toernooien georganiseerd. B-junioren zijn al jaren niet meer gegaan. Maar dat was in het verleden wel anders. De reputatie van toernooien met B-junioren is dubbel… elke speler die het heeft meegemaakt spreekt van dé ervaring uit hun leven. Maar het heeft wel eens problemen opgeleverd, van dingen die de leiding pas achteraf hoorde, tot drugsproblemen en zelfs eenmaal een zgn comazuiper. Delta ging voor het eerst met de B in 2001 op toernooi in Denemarken. Het probleem met B-juniorenis, in tegenstelling tot de C en de D is maar één ding: wat te doen met alcohol. In Duitsland is het alcohol beleid wat het was in Nederland: liberaal. Niet qua zare alcohol, maar wel met het zgn biertje. En laten we eerlijk zijn: de jeugd drinkt, je hoeft er geen fan van te zijn, maar het gebeurd. Absoluut niet elke O17-1 speler doet mee hieraan, maar een deel wel en het geldt voor meer spelers als ouders soms denken.

Trainer Paulus: “Dit is een heel moeilijk onderwerp. Ik heb feitelijk twee keuzes.., verbieden, of zorgen dat het mag maar wel met mate. Ik heb die keuze omdat Delta hier geen beleid in heeft. In beide gevallen wordt er een biertje gedronken, sorry… maar we zijn werkelijk een struisvogel als we denken dat het niet gebeurd. Alleen.. als we het verbieden gebeurd het buiten het zicht, zonder controle. En als we daar wat simpeler in zijn gebeurd het in het zicht, binnen de controle. Ik heb heel veel meegemaakt en neem deze beslissing uit jaren van ervaring. We gaan alcohol niet primair verbieden. We kunnen dat wettelijk ook niet, want in Duitsland gelden nu eenmaal andere wetten. Als we het verbieden, ze mogen het wel hier. Ik heb simpelweg mijn ervaringen en ik hoop dat iedereen deze keuze vertrouwd. Op een bepaalde dag besloot ik (door ervaring), dat als ik ooit nog zou gaan dat ik wilde dat spelers wat ze ook deden: het in mijn zicht doen. Zodat ik in kan grijpen, zodat ik kan zeggen: tot hier en nu klaar. Dat ze mij konden vertrouwen, en ik vertrouw hen. Het is een van die levenslessen die er toe doen”.

Dus zijn de regels in Duitsland simpel: we houden ons aan de Duitse regels: biertje mag. Maar we hebben ook als regel: als de begeleiding zegt: genoeg, dan is het genoeg. Dan gebeurd het in het zicht. Ouders zullen het hier soms niet mee eens zijn soms, en dat respecteren we: maar dit is iets wat je afspreekt tussen ouder en zoon. Dus.. dit zijn de keiharde regels: wij kopen vanuit de pot geen alcohol voor de mannen. Dat is aan henzelf, vanuit hun eigen geld. We grijpen alleen in als we dit nodig vinden en dan is onze mening ook de wet. Er wordt alleen  gedronken in het openbaar, waar wij bij zijn. En het is aan de ouder zelf om afspraken de maken met de eigen kids. Mijn insteek: vertrouwen, vertrouw je zoon. We gaan geen tassen controleren, we gaan geen politieagent zijn, we staan wel voor de veiligheid van deze mannen. Dus ouders: ik benadruk: ga dat gesprek aan met je eigen ervaringen. Maak dit toernooi tot een feest en een levensles “.

Wat neem je mee:
1. maximaal 50 euro zakgeld (vinden we al veel te veel)
2. beddengoed, kussen
3. Thuistenue en uittenue (dus trainingsoutfit)
4. ID of kopie
5. voetbalschoenen en reserveschoenen (als nummer 1 op zijn einde is)
6. maximaal 1 tas kleding etc
7. maximaal 1 tas met sportkleding (incl alle sponsorkleding O17-2)
8. zwemspullen (uit voorzorg)
9. vrijwillige benzine bijdrage
10. borgsom 10 euro
11. potje bijdrage 30 euro (voor 22/05 bij Lucien)

Wat mag je meenemen:
1. muziek (let op te dure dingen)
2. spellen (Paulus maakt graag iedereen in met poker)
3. luchtbed (om flexibilteit te hebben bij de kamerindeling)

Wat is verboden:
1. drugs
2. liever geen redbull etc
3. telefoon (muv 3)
4. overmatig alcohol

Wat wil de begeleiding weten:
1. elke vorm van allergie
2. elke vorm van noodzakelijke medicatie plus uitleg

Wat zoeken we nog:
1. tips voor vervoer, voornamelijk bagage. Heeft er iemand een kar ter beschikking bv?
2. sponsors!!!

ER KOMT GEEN INFO AVOND. DE MEESTE SPELERS KENNEN DE TEKSTEN EN UITLEG IN HUN DROMEN. VOOR VRAGEN, MAIL OF APP TRAINER PAULUS.

1 reactie

reageer
  1. Heb je zo genoeg auto’s of heb je nog extra rijders nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme