Veld verpest verder leuk toernooi O17-2

De O17-2 heeft het laatste toernooi, voor het befaamde voetbalkamp, achter de rug. Het was geen fijn toernooi. Dat zat niet in de weerstand, maar wel in de randzaken. Twee, zeer late, afmeldingen zorgde ervoor dat de O17-2 maar met 11 man op stap kon. De O17-3 deed zijn best op het late tijdstip nog voor toevoeging te zorgen, maar kreeg dit door het late tijdstip niet meer rond. Andere opties werden benaderd, maar helaas was de uiteindelijke uitslag dat de O17-2 er alleen voor stond. Een noodgreep was noodzakelijk, en dus moest Andrew de voetbalschoentjes aantrekken.

Het toernooi was verder leuk en goed georganiseerd. Prima tegenstanders, een vol programma met veel wedstrijden. Maar er was een ding die het toernooi werkelijk compleet verknalde. Er waren drie poules, en elke poule kreeg één vast veld toegewezen. Er was een wat matig kunstgrasveld, een biljartlaken van een mat en een pokkemat wat bijna te gevaarlijk was om op te voetballen. Door het frisbeeën die deze club ook biedt, was deze mat zwaar naar de klote gelopen. En de club had besloten de lagere teams de mooiere matten te geven, en hun 1e B team de verschrikkelijke mat. Typisch weer het geluk voor de O17-2.

20170513_145706  20170513_153811
links het veld waar Delta op speelde, rechts het veld waar de laatste match alleen op plaats mocht vinden

Goed voetbal was compleet onmogelijk, en dat had zijn effect. Delta was al zwaar verzwakt, maar veel aanwezige spelers hadden ook al een werkweek achter de rug in het buitenland. Simpelweg een gesloopte groep, van 11 man op een rotveld. Met veel lopen om doorstuiterende ballen te herstellen, veel duels door het onmogelijke veld. Slopende omstandigheden voor een ploeg die het moet hebben van snel technisch voetbal. Dat was dus de situatie voor de start van het toernooi. Uiteindelijk zou Delta het niet eens zo slecht doen, maar het beoogde: mooie voorbereiding voor Duitsland, was wel compleet foetsie.

SV Vechtzoom O17-1 – FC Delta Sports O17-2 1-0
Wedstrijd 1 stond in het teken van.. wennen aan deze bizarre omstandigheden. Zonder trainer (die moest vlaggen) deed Delta het eigenlijk best aardig. Ondanks het pokkeveld en de vermoeidheid sloeg de hoeveelheid balbezit en de kansen in het voordeel uit van de Houtenaren. Byron kreeg een grote kans, maar de grootetste was er een voor Tom. Scoren deden de bezoekers niet, maar de tegenstander wel. Een keer van niet vol doordekken en uitstappen had een mooie schuiver tot gevolg. Het was het enige shot-on-goal van de thuisploeg, maar hij hing wel.

20170513_113825  20170513_113835

GJS Gorinchem O17-2 – FC Delta Sports O17-2 0-0
Een extreem saaie pot. Van twee kanten probeerden de teams wel te voetballen, maar dat was simpelweg niet mogelijk. Delta kreeg een enkele kans, GJS ook. Maar beide ploegen verdienden geen winst.

SV Arc O17-3 – FC Delta Sports O17-2 0-0
Delta was hier wel de bovenliggende partij, maar de kansen waren niet aan de ploeg besteedt. En dus werd het weer een brillenstand.

FC Delta Sports O17-2 – SV Overbos O17-2 0-1
Eenzelfde wedstrijd met een enkel verschil. Delta kreeg een tegengoal. Na match 2 was al duidelijk: dit gaat niet meer om een sportief resultaat. Immers, je kon hier niet voetballen en dus werd een langgekoesterde wens van keeper Ruben ingewilligd: een keer voetballen. Julius was gelukkig zo knettergek op de goal te gaan staan en had dit tegen Arc nog aardig voor elkaar. Tegen Overbos was dit ook: op een vrije trap na die vanaf grote afstand door de beentjes de goal in dreef. Het team lag eigenlijk in een deuk: en terecht. Immers: als je niet kan voetballen, dan maar wat lol. En Julius had in ieder geval het lef er te gaan staan. Maar de wedstrijd eindigde niet positief, een schitterende sliding van Brian (op de bal) liet de tegenstander vallen, die vol op zijn pols viel. Het zag er slecht uit, de pols stond compleet verkeerd. Een ambulance was het gevolg. Dit zijn soms de gevolgen van voetbal, maar niemand van de O17-2 gunt dit een tegenstander.

20170513_113831  20170513_145629

Sportlust’46 O17-2 – FC Delta Sports O17-2 0-1 (goal: Byron)
Zelfs de toernooiorgansiatie had eindelijk door: dit kan niet. Dus de laatste match werd op een gewone mat gespeeld, en een goede. Het zeer vermoeide Delta moest gaan schakelen van hots en knots voetbal naar simpelweg; goed voetbal. Dat lukte amper, ondanks het goede veld was Sportlust simpelweg de betere partij. Zonder kapitein Brian moest Delta door tot op het tandvlees… er waren een stuk of 3 redelijk tot goede aanvallen met snel voetbal. En eentje gaf dan eindelijk de (weliswaar in deze match onverdiende) beloning.. de goal was van Byron, de beauty van een pass was van Daniël. Het was zo’n moment dat de O17-2 liet zien wat ze kunnen, met heel snel voetbal simpelweg de tegenstander kapot spelen.

Trainer Paulus: “Ik baalde echt heel erg. Mij is een paar keer verteld, ga niet naar Vechtzoom toe… dat wordt een zooitje. De repuatie van DSO blijft soms nog hangen. Maar ik vind dat je nooit op reputaties moet afgaan. En eerlijk gezegd: dit toernooi was op één ding na sterk georganiseerd. Vriendelijke mensen, leuke en sportieve tegenstanders. Dat wij qua spelersaantallen door die late afmeldingen in de shit zaten, daar konden zij niks aan doen. Maar dat veld heeft simpelweg ons toernooi wel verknald. Je had ons op een beter veld kunnen zetten, of kunnen rouleren. Dit had niks meer met voetbal te maken en daarmee was het dus een slecht toernooi voor ons. Zo jammer, omdat de organisatie en hoe alles opgezet was ervan getuigde dat dit een club was die er alles aan deed er een succes van te maken. Maar in voetbal is nu eenmaal de ondergrond belangrijk en wij hebben dit seizoen vele wedstrijden op maanlandschappen gespeeld… dus we zijn het gewend, maar dit was serieus extreem en bijna gevaarlijk. Ik ben eigenlijk maar om één ding blij na deze dag, dan we heel zijn thuisgekomen.Toch als je kijkt naar de aantallen, de enorm vermoeide speles ivm de werkweek en de ondergrond waarop we moesten spelen hebben we er alles aan gedaan.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme