O17-2 pakt eerste winst tegen Woudenberg

De O17-2 heeft zaterdag zijn eerste bekerwedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Paulus won met 3-2 in een spannende wedstrijd van Woudenberg. De overwinning was verdient, Delta was zeker de bovenliggende partij en dwong veel kansen af.

Op het (nu nog) mooie veld 2 stonden twee ploegen tegenover elkaar die graag de aanval zochten. Delta probeerde naar voren te voetballen en snel druk te zetten. In de eerste 15 minuten ging dat prima. Bas en Mike zorgde voor wat goede vleugel aanvallen en Stijn en Bas hadden de score kunnen openen. Ook werden de nodige corners afgedwongen die veel gevaar opleverde. Delta vond echter niet het netje.

De ploeg had soms moeite met het druk zetten, Woudenberg speelde namelijk anders dan De Meern vorige week. Toch werden er veel ballen verovert.

Vlak voor rust mistte Bas nog een enorme kans na goed stoorwerk.

Na de rust ging Delta door, maar kwam toch op achterstand. Een foute kaats door de as zorgde ervoor dat de geel-zwarte formatie kon uitbreken en de goal was eerlijk gezegd erg mooi. Delta was echter niet onder de indruk en bleef doorgaan. Er kwamen de nodige kansen. Mike, Bas, en Stijn hadden de ploeg op voorsprong kunnen zetten.

Delta had de hulp van Woudenberg zelf nodig over het scoringsdrempeltje heen te gaan. Een strakke voorzet van Bas werd door de Woudenbergspeler over de eigen doellijn heen gewerkt.

Delta ging door. De 2-1 kwam van de voeten van Geert. Geert werd door de trainer even in de spits gezet. Stijn had zoveel meters gemaakt en zo hard gewerkt, dat de trainer besloot tot deze omzetting. Bas gaf de voorzet, de keeper bokste de bal voor de voeten van Geert en de voorsprong was een feit.

Delta ging door. Na een corner van opnieuw Bas was het Novi die de voluit ingeschoven Jens de bal gaf 3-1.

De overwinning leek ‘in the pocket’. Maar dat klopte niet, want Woudenberg kwam terug. Voluit 1 op 1 spelend bracht de ploeg Delta in de problemen. De 3-2 was een gevolg.

In het laatste kwartier ging het moeizaam. De afspraak was aanvallend te spelen, maar door Woudenbergs teamtactiek was dit niet slim meer. De minuten tikte voorbij, Delta had de betere kansen, maar het spel golfde op en neer. Het eindsignaal was dan ook prettig… en fijn. Derde zege op rij.

Trainer Paulus: “Ik was eigenlijk best tevreden. De O17-1 trainers zien graag dat we met de punt naar achteren spelen en hebben die tactiek ook bij De Meern toegepast. We hebben geprobeerd hier een vervolg aan te geven. Dat ging soms moeizaam, want Woudenberg speelde anders. Ik was blij hoe we durfden te voetballen. Ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft genoten van deze match. Twee teams, vol op de aanval. Niet alles ging goed, soms was het puur vechten en strijden. Maar ik zag wel een team, een bereidheid voor elkaar te vechten en strijden. Zo vroeg in het seizoen al. Als we de rust krijgen om te bouwen aan dit team, gaan we hier iets heel moois van maken”

FC Delta Sports’95 O17-2 – Woudenberg O17-2 3-2 (0-0)
toeschouwers: 33

doelpunten:
tegenstander 0-1
eigen doelpunt (Bas) 1-1
Geert (rebound) 2-1
Jens (Novi) 3-1
tegenstander 3-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme