O17-2 start competitie met forse nederlaag

De O17-2 heeft zaterdag zijn eerste nederlaag geleden van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar ging volkomen terecht verloren met 0-6. Delta had zaterdag niet de beschikking over sterkhouders Fabio, Joris en Geert. Omdat Novi ook last kreeg van buikpijn vlak voor de wedstrijd werd Tom (O17-1) noodgedwongen als vervanger opgeroepen.

Delta heeft al weken geen wedstrijden in de benen. De vorige twee matches waren afgelast en dus was het nu drie weken geleden dat de spelers op het veld stonden in een wedstrijd. Delta begon vrij sterk, de eerste kleine mogelijkheid was er eentje die kwam dankzij een aanval over rechts via Mike. Zijn voorzet belandde echter achter de achterlijn. Delta gaf al na 5 minuten een achterstand weg, een hakballetje net buiten de 16 meter werd onderschept en cool afgemaakt. Het ging erna snel: na 20 minuten stond een 0-3 tussenstand op het bord. Het had meer kunnen zijn als keeper Arthur niet een aantal keer mooie reddingen had gepleegd. Voorin had Delta twee kansen, eentje opnieuw via rechts en een enorme kans voor Juul.

Na de rust ging Delta iets anders spelen en ondanks dat het wel meer kansen tot gevolg had en het team meer tot voetballen kwam, was het eindresultaat hetzelfde: 0-3. De wedstrijd was bij vlagen vrij hard. Bas kreeg geel en de tegenstander kreeg een rode kaart na twee vrij pittige overtredingen op Julius. Julius zou uiteindelijk het einde van de wedstrijd ook niet halen.

Trainer Paulus: “Ik was niet tevreden vandaag. Vriendenschaar was de betere ploeg op het veld (dat kan), maar ik vond dat wij zelf veel te weinig lieten zien. We moeten naar onszelf kijken. Aan de bal waren we onrustig, in de eerste helft hebben we amper samen kunnen spelen. Er ging in de eerste helft ook van alles fout in het spelsysteem, waardoor we amper met een middenveld speelden. We openen te weinig en spelers hebben te veel tijd nodig aan de bal. Dat is anders als het niveau wat ik soms op training mag zien. Schijnbaar zit er een verschil tussen wat de mannen op training durven en in wedstrijden durven. Dat moeten we er snel uit zien te krijgen. Teveel dingen gingen fout. We wilden vroeg druk zetten, de voorhoede werkte zich een ongeluk maar had weinig ondersteuning. Een ploeg als Vriendenschaar snijdt er dan genadeloos doorheen. Ook is het wel een ding dat wij zo weinig de keeper van de tegenstander in de problemen brengen, terwijl we soms goed doorkwamen. Er is dus flink wat werk aan de winkel. We weten dus nu weer even waar we staan. Daar is niks mis mee. We gaan dit alles samenbrengen, het zal wat tijd gaan kosten. Er is voldoende kwaliteit, het is onze taak ervoor te zorgen dat het er ook uit gaat komen”.

FC Delta Sports’95 O17-2 – Vriendenschaar O17-2 0-6 (0-3)
toeschouwers: 120

doelpunten:
tegenstander 0-1
tegenstander 0-2
tegenstander 0-3
tegenstander 0-4
tegenstander 0-5
tegenstander 0-6

bijzonderheden:
Bas (geel), tegenstander (rood, 2x geel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme