VOORBESCHOUWING “O17-2 staat voor mini derby”

Of het nu Feyenoord is tegen Sparta of Excelsior, Of Willem II tegen NAC, of NEC tegen Vitesse… derby’s zijn speciale matches. En Delta tegen ‘t Goy is zo’n derby. Vaak wordt vergeten dat t’Goy net zo dichtbij de Kruisboog ligt als bv SV Houten. Dus deze match kunnen we zien als een echte derby, wedstrijden die op zich staan. VV ‘t Goy staat er beter voor dan de bezoekers uit Houten. Delta kreeg zaterdag billenkoek, ‘t Goy won echter de lastige uitwedstrijd in Ijsselstein bij IJFC (1-2). In de beker is VV ‘t Goy ook succesvol, met een mooie winst (0-4 tegen Hooglanderveen) en één verlies ( Laren’99, 1-3 verlies) is de ploeg weliswaar uitgeschakeld, maar liet het wel kwaliteit zien. 

Delta is een ploeg in opbouw. Goede oefenresultaten eindigde in een geflatteerde 6-0 nederlaag tegen Vriendenschaar. De Houtenaren zitten in een moeilijke fase, zoveel spelers uit verschillende teams moeten door trainers Paulus en Gerard samengevoegd worden tot één geheel. Het zal een tijd worden van testen, zoeken. De kwaliteit is er, dat is een feit. Zaterdag mist Delta twee spelers, Juul heeft teveel last van een rugblessure. Joris is opgeroepen voor de O17-1, al sluit hij misschien wel later aan.

Trainer Paulus heeft de opstelling nogal flink omgegooid: “Dat is een feit. Ik heb de afgelopen dagen goed nagedacht en besloten iets te proberen. Misschien zit ik helemaal fout, maar soms moet je als trainer een gokje wagen. Er zit veel voetbal in deze ploeg, maar het komt er niet uit. Scorend vermogen is al helemaal een factor. Mijn keuze voor Stijn was een keuze als aanspeelpunt. Dat onderdeel deed ie prima, boven verwachting zelfs. Maar Stijn is en was geen killer, zijn kwaliteiten liggen elders. Bas is wel een killer, maar mist weer de kwaliteiten die Stijn heeft. Dus ik ga voor een gokje nu. Ik ga iets geks doen, Redmar gaat de spits in. Na Bas is hij degene met de meeste scoringskwaliteiten. Ook ben ik enthousiast over hoe Jasper traint momenteel. Dus ik geef hem de belangrijke nummer 10 rol. Ook heb ik een speciale rol in gedachten voor Thijs. Thijs komt van VV ‘t Goy, hij heeft die overstap gemaakt. Hij vecht momenteel volgens de sportieve Delta eisen voor een rol in de O17-2. Ik geef hem daarom een basisplek, ik weet dat Thijs zaterdag een ultieme motivatie zal hebben om te laten zien wat hij kan. Dit wordt een pittige match, wij zijn als O17-2 de ultieme tegenstander in deze derby. Maar ik weet dat wij dit kunnen handelen. Dit proces waarin wij zitten kost tijd. We hebben zoveel werk, een overwinning kan ons die kick geven die we nodig hebben. Dat gaan we zien”.

COMPETITIEWEDSTRIJD
VV ‘t Goy JO17-1 – FC Delta Sport’95 JO17-2
aanvang: 12:45 (11:30 verzamelen)
vlaggen/wassen: zie schema groepsapp
rijders: we gaan op de fiets

opstelling:
Arthur
Geert, Noah, Jens (K), Julius
Fabio, Jasper, Thijs
Mike, Redmar (K), Bas

wissels:
Stijn, Thomas, Novi, Joris

afwezig:
Juul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme