Delta kan geen vuist maken tegen VV ‘t Goy

De O17-2 heeft zaterdag ook de tweede wedstrijd in de competitie met fikse cijfers verloren. De uitslag was opnieuw 6-0. De uitslag was een voorbeeld van goed de kansen afmaken. Beide ploegen konden geen goede match op het kunstgras leggen, maar één van beide partijen was wel dodelijk effectief.

Delta wilde deze wedstrijd niet weer dezelfde fout maken als vorige week, toen de ploeg met regelmaat op de counter klop kreeg. Het plan was wel vol druk te zetten, maar dat pas te doen net over de middenlijn. Het bleek zeer effectief. Delta gaf feitelijk geen kans weg. Het Goy hanteerde een te laag baltempo waardoor ze de gaten in het goed gegroepeerde Delta niet konden vinden.

Aan de bal was Delta paniekerig en onrustig. Veel spelers durfde niet te voetballen. Aannames werden vaak verandert in wegschieten. Het duurde daarom lang eer de bezoekers er ook een keer uit kwamen. Bas, goed weggestuurd kreeg een gigantische 1 op 1 kans, maar de keeper bracht redding. Terugleggen op de meegekomen aanvallers was ook een optie geweest. Delta kreeg nog een kans op vrijwel identieke wijze, ditmaal was het Mike die ervan door ging. Maar beide kansen werden niet verzilverd.

Delta gaf ‘t Goy zelf de kans op de 1-0. Keeper Arthur zette een teen teveel over de 16 meterlijn bij een uittrap en kreeg een vrije trap tegen. Deze werd schitterend in de verre hoek geschoten, om het muurtje heen.

De bezoekers gaven niet op. Bas kreeg opnieuw een grote kans en wist ook van grote afstand schitterend een volley te schieten, deze ging net over. Ook Jasper had een kans op een knal en Mike kreeg ook nog een kansje. Maar Delta zou met een 2-0 stand gaan rusten. Een werkelijk prachtige aanval werd beloond toen de Goy spits voor zijn verdediger kwam voor de goal.

Na de rust was de match snel gespeeld. Al binnen 5 minuten stond het 3-0 nadat de rechtsbuiten van het ‘t Goy na een omschakelmoment zijn duel won en ervan door ging.

De wedstrijd zakte erna vanuit Houtense blik naar een heel matig niveau. Veel lopen met de bal, weinig goede passes en uiteindelijk maar één echte kans, Bas had zijn 1 tegen 1 kunnen maken. Maar de stand was toen al 6-0, vrijwel allemaal prima uitgespeelde countergoals.

Trainer Paulus: “Het verschil in lef en daaraan gekoppeld het niveau wat ik op training zie en wat je terugziet in de wedstrijd is erg groot. Op training zie ik mannen staan die durven fouten te maken. In de wedstrijd zie ik dat bij vele niet. Het oogt zo paniekerig soms en ik zie te weinig momenten van goed voetbal. Je moet ballen durven aannamen om op balbezit te kunnen spelen, anderen moeten loskomen en jij dan weer die bal durven in te spelen. Het start met lef en ons voetbal verbeteren. Dan komen de punten vanzelf. Dit zit bij sommige mannen in de koppies. Het houdt niet in dat je je best niet doet. Het gaat erom dat je het met vertrouwen doet. Daaraan moeten we gaan werken, daarna komt de rest”.

VV ‘t Goy O17-1 – FC Delta Sports’95 O17-2  6 – 0 (2 – 0)
toeschouwers: 32

doelpunten:
tegenstander 1-0
tegenstander 2-0
tegenstander 3-0
tegenstander 4-0
tegenstander 5-0
tegenstander 6-0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme