VOORBESCHOUWING: “Delta op zoek naar punten”

De O17-2 staat zaterdag voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainers Paulus en Gerard is hard op zoek naar punten. Waar het bekerseizoen prima is gestart, wil in het de competitie niet vlotten. Twee fikse nederlagen (tweemaal 6-0) en nog geen enkele goal zelf gemaakt. De resultaten zijn simpelweg niet goed. Zaterdag een nieuwe kans, als Geinoord op bezoek komt.

Over Geinoord is niet zoveel te zeggen. De ploeg is nieuw in de competitie, dus qua uitslagen is het erg moeilijk in te schatten hoe goed ze zijn. Geinoord verloor in de beker tweemaal, van Saestum O17-2 en Hercules O17-4. Tweemaal met ook redelijk grote cijfers (4-1 en 0-4).

Delta zelf kreeg dus tweemaal spreekwoordelijke billenkoek. Je kan heel positief lopen praten, maar we zijn geen D-pupillen meer. De waarheid is de waarheid. De ploeg staat nog niet als een huis. Maandag heeft er daarom ook een teambespreking plaatsgevonden waarbij veel duidelijk werd. Ook dat er wat kennis missende is betreffende spelsysteem en tactiek bij de 1e jaars. Op zich is daar niks mis mee, het is belangrijk dat dit nu iets is waarbij spelers en trainers rekening kunnen houden. Donderdag gingen de spelers er hard voor op de training, het plan is nu voor iedereen duidelijk. Daar zal de komende weken aan gewerkt worden. het zal tijd kosten, maar een resultaat tegen Geinoord kan als doping werken op de ploeg.

Trainer Paulus: “We gaan door op de weg die we hebben ingezet tegen ‘t Goy. De eerste 25 minuten hebben we in ieder geval defensief goed gespeeld. We gaan vasthouden aan één spelsysteem en voorlopig één wijze van spelen. Aan de bal (als we de bal hebben) zullen de mannen nu ook in de wedstrijd lef moeten gaan tonen. Er is besproken dat je zoveel fouten mag maken als je wilt, zolang je er maar van leert en durft fouten te maken. Alleen dán groei je als team. Op training moet je knokken voor je basisplek en als je die hebt kan je in de wedstrijd je speeltijd ophogen door simpelweg goed te spelen. Door lef te tonen. We gaan zaterdag spelen zonder Joris, die gaat met de O17-1 mee. Geert kan maximaal 20 minuten spelen en start op de bank. In de opstelling kiezen Gerard en ik voor een middenveld van Juul, Redmar en Fabio. Op basis van de training het sterkste middenveld. Voorin één kleine aanpassing. Bas gaat naar de spits en Stijn vervult de linksbuiten positie”.

COMPETITIEWEDSTRIJD
FC Delta Sport’95 JO17-2 – Geinoord JO17-2
aanvang: 13:00 (12:00 verzamelen)
vlaggen/wassen: zie schema groepsapp

opstelling:
Arthur
Jens (K), Thomas, Noah, Julius
Fabio, Redmar (RK), Juul
Mike, Bas, Stijn

wissels:
Novi, Thijs, Geert, Jasper

afwezig:
Joris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme