Teamregels

In de D-selectie wordt alles een stukje serieuzer en wordt er gestart met de ‘teamregels’, dat zijn gedragsregels waar zowel speler als trainer zich aan moeten houden. De regels gelden voor elke speler. De speler zelf is verantwoordelijk voor het volgen van de regels. Ingewikkeld zijn de afspraken niet, het zijn eigenlijk de normale zaken die horen bij een voetbalteam en bij een teamsport. Bij het niet volgen van de regels kan er gekort worden op speeltijd, bij het herhaaldelijk niet volgen van de onderstaande afspraken kan ook terugzetten uit de selectie een gevolg zijn. Bij het spelen in een selectieteam heb je vele voordelen tov andere spelers, zoals meer trainen, oefenwedstrijden en leuke dingen als internationale toernooien etc. Maar er wordt ook meer van je verwacht en deze afspraken vormen daar een onderdeel van. Naarmate je ouder wordt, in de C, B en A worden de regels strenger.

De onderstaande regels gelden voor de D-selectie en zijn vastgelegd door de jeugdcommissie en het hoofdbestuur.

Teamregels spelers:

1. Je bent altijd aanwezig: Voetbal is een teamsport en aanwezigheid is belangrijk. Bij trainingen en wedstrijden wordt verwacht dat je er altijd bent. Uitzonderingen zijn als je ziek bent, of wanneer je iets voor school hebt. School gaat altijd voor sport… maar door goed te plannen zou dat niet hoeven te botsen. Afwezigheid door bezoekjes aan oma, andere sporten, muziekles of dergelijke wordt niet als een geldige reden gezien. Alle overige redenen zijn ter beoordeling aan de trainer. Tijdens de schoolvakanties worden de regels wat losser gehanteerd, maar wanneer je thuis blijft is de aanwezigheid nog steeds verplicht. De KNVB houdt geen rekening met schoolvakanties en op zaterdagen wordt er gewoon gevoetbald. Kan je toch niet komen… dat meldt je jezelf even af bij je trainer. Vakanties etc geef je uiterlijk twee weken van tevoren even door.

2. Je bent op tijd: Bij de D wordt naast een aanvangstijd ook altijd een verzameltijd opgegeven. Bij thuiswedstrijden is dit meestal 45 minuten, bij trainingen meestal 15 minuten en bij uitwedstrijden (afhankelijk van de rijafstand) gelden verzameltijden tussen 45 minuten en 90 minuten. Deze verzameltijden staan in het programma en kunnen soms afwijken. Het klokje van de trainer is het enige klokje wat geldt. De speler is zelf verantwoordelijk voor het op tijd komen.

3. Douchen is verplicht: bij trainingen, wedstrijden en toernooien wordt er altijd gedoucht. Dat heeft te maken met gezondheid, teambuilding.. maar bovenal blessurepreventie. De technische staf komt tijdens douchemomenten zelden in de kleedkamer, en altijd alleen nadat er netjes op de deur is geklopt. Er is dus geen controle bij douchemomenten.

4. Je hebt je spullen op orde: Je hebt altijd bij je de douchespullen, voetbalschoenen, scheenbeschermers en je sponsorspullen (trainingspakken, tassen etc). Check je tas goed voordat je de deur uit loopt. Wanneer je verantwoordelijk bent voor het wassen, dan draag je ook de verantwoording voor de tenueset.

5. Je draagt zorg voor het speelmateriaal: Alle spullen worden netjes behandeld en opgeruimd. Dat geldt op trainingen (ballen, hesjes en ander materiaal) waarbij ook de gebruikte goals netjes uit het veld worden gedragen. Iedereen helpt mee. De spelers halen zelf de spullen uit de kasten en bergen deze weer op. Bij wedstrijden zijn de kapitein en reservekapitein verantwoordelijk voor de ballen en de waterzak, maar zij mogen deze taak ook aan andere spelers geven. Iedereen komt zo aan de beurt.

6. Je draagt zorg voor een nette kleedkamer: De kleedkamer wordt altijd netjes achter gelaten. Hoe meer rommel het team maakt, hoe meer er op te ruimen valt.

7. Je gedraagt je respectvol jegens andere mensen: ouders, trainers, scheidsrechters en andere clubmensen. Dat geldt bij Delta en zeker ook bij een club waar we op bezoek gaan.

8. Rijden, wassen en vlaggen: De trainers en leiders regelen geen rijders en vlaggers. Er wordt een mooi schema gemaakt wat online komt te staan. Tevens is het zo dat dit alles per wedstrijd in het programma wordt vermeldt. Je zorgt er zelf voor dat je ouders weten wanneer ze ingedeeld zijn en als het een keer niet kan… regel je zelf met je ouders samen een vervanging en geeft dat even door.

9. Plagen mag, pesten niet: Voetbal is een (team)sport waarbij plagen en ongein aan de orde van de dag is. Dat maakt voetbal ook leuk… en daar moet je ook leren tegen te kunnen. Maar plagen kan ook overslaan in pesten en dat wordt niet geaccepteerd: stap dan (hoe moeilijk dat vaak ook is) naar je trainer toe. Is die stap te groot.. vraag het je ouder of stap naar je kapitein.


Teamregels ouders:

10. Ouders zijn supporters: Ouders coachen niet langs de zijkant. Aanmoedigen en supporten is de belangrijkste rol van ouders tijdens wedstrijden.

11. Ouders komen niet in de kleedkamer: Ouders hebben geen toegang meer tot de kleedkamer.

Verder vragen wij ouders om als er problemen zijn dit snel ter sprake te brengen met de trainer. Zo kunnen we snel helpen. Tijdens rij-momenten wijzen we erop dat een ouder ook de verantwoording draagt voor kinderen van een ander. Het is waarschijnlijk een overbodige uitspraak: maar we vragen deze verantwoording dan ook te nemen.

De teamregels zijn ook weer vastgesteld voor het seizoen 2014-2015, maar kunnen als de situatie erom vraagt worden aangepast of aangevuld.

FC Delta Sports'95 O17-2 selectie Frontier Theme